Dagens stafettpinne er hos dyktige Tuva Marie Groven!

Tuva har fått stafettpinnen fra Ingrid Mikkelsen. Tuva Marie er ei aktiv hestejente med lang erfaring. Hun er alltid å se, i alle storløp. Les om Tuva Marie her!

Hvor bor du? Jeg bor på Fosen som ligger i Trøndelag, ca. 2 timer fra Leangen-

Hva gjør du om dagen? Når jeg er ferdig med skoledagen drar jeg ut i stallen. Her trener jeg eller bare steller og koser meg med både hest og stallarbeid.

Hvilken ponni/ponnier har du? Jeg har ponnien Sjöbrisens Dunder og låner for øyeblikket Phantom Starlight som er 3 år.

Hvordan trenes de/den? Hva liker den best? Dunder kjører jeg fast tre dager i uka. Jeg varierer med styrketrening og bakkeintervall. Intervall går han fast en dag i uka. I tillegg longerer jeg han for å få litt variasjon i treningen, pluss at han trives med det.

Hvordan kom du inni ponnitravet? Helt siden jeg ble født har det alltid vært hest og trav i familien, men mest fra mamma. Jeg var bare 6 måneder gammel da jeg var med på min første travkjøring på Biri med storhest. Min første ponni het Mairosa, hun fikk jeg da jeg var 5 år, hun lærte meg veldig mye. Så hadde jeg Emmeros Amulett før det ble overgang til russen Skorrpan, og nå har jeg Sjöbrisens Dunder som er med i eliten. Disse ponniene har gitt meg mange erfaringer både i sulkysetet og salen.

Hvor lenge har du hatt kuskelisens? Kuskelisensen tok jeg i 2015, og har lisens både for sulky og monte.

Hva er ditt største øyeblikk på travbanen? Mitt største øyeblikk må være når jeg kom på 3 plass i NM på Sørlandet i 2020, dette var også mitt første NM under travet. Det var utrolig stort. Jeg synes også det å starte i JGP både i 2019 og 2020 var gøy. Alle turene over til Sverige er også noe jeg ser på som store øyeblikk.

Hvem gir du stafettpinnen videre til? Simen Djøseland

Tusen takk for flotte svar Tuva Marie 🙂