En strålende Trekamp og hel ponnidag på Drammen travbane.

En helg med masse aktivitet og ivrige ungdommer. Fredag ettermiddag kom hele 60 personer til Drammen travbane 44 av disse skulle delta på Trekampen, en lagkonkurranse mellom forbundene i Norge. 11 lag stilte også denne gang.

Fredagen startet med Kahoot (quiz) som er tellende i kampen. Denne hadde midt Norge sør ansvar for med Anne Mette Berg-Christiansen i spissen. Flott quiz med mange gode og morsomme spørsmål. Her gikk Oppland/Hedemark til topps med 11 poeng, Vestendfjeldske fikk 10 poeng og 2. plass, midt Norge sør med 9 poeng og 3. plass så langt

Mange av ungdommene hadde gledet seg så mye til samlingen at det ikke var mulig å legge seg fredag kveld, noen slet litt dagen etter.

Vi hadde ett foredrag med DNTs sjefsveterinær, Anne Wangen. Ett flott foredrag som ble fortalt på en måte så barn/ungdommene forsto. Flotte bilder og en fin måte og legge fra hestevelferd på. Tusen takk til Anne.

Det var stor spenning rundt Agilityen, som går på mestring av ponnien fra bakken, få den til å følge deg gjennom mange forhindringer. Løypen var gøyal med mange elementer.

Ta en titt på bilder som ligger ute på facebook under gruppen: Trekamp og ponniløpsdag på drammen travbane 6-8 april.

Her kåret vi raskeste A og raskeste BCD ponni. I tillegg gikk alle løypa og den raskeste fra hvert forbund var tellende for sitt lag.

Her vant Midt Norge sør, med ponnien Polover og Mali på tiden 0.56,43. De ble også Agilitymestere. Oppland/Hedemark ble nr 2 med Lojstayungar og Sandra 1.02,43.

Agder en god nr 3 med Glorious fra Hubertus og Malin-Christine, 1.02,62. De ble Agilitymestere i kategori A.

Lørdagskvelden avsluttes med taco og del premiering, så langt i kampene. Tema dyre-velferd og doping hadde satt spor, for når de vant godis til seg selv og ponnien, var spørsmålet om det var noe i hestegodisen som kunne gjøre til, at de kunne bli tatt i doping i løpene dagen etter.

Søndagen bestod av 15 ponniløp med 80 deltagere som fikk kjøre to løp denne dagen. Løpsleder Turid Myrèn Tuverud loset det hele godt i havn, sammen med alle de andre dyktige funksjonærene ved banen.

Vi har gitt ut en ekstra pris for dagens uheldige Mina og Smedens Nirvana, som kom i god fart og ponnien foran spratt ut og hun måtte slenge sin ponni innover for at de ikke skulle kollidere. Dette resulterte i en galopp for mye. Men Mina er sporty tok dette fint og får en pris for dagens uheldige.

Vi har bare fått skryt i etterkant, ikke minst har kafeteriaen i hestering levert veldig god mat hele helgen.

Tusen takk for en flott samling alle sammen!

Endelig resultat

33 poeng            Oppland/Hedmark

31 poeng            Midt Norge sør

29 poeng            Midt Norge nord

29 poeng            Vestenfjeldske

28 poeng            Telemark

27 poeng            Agder

23 poeng            Østfold

21 poeng            Vestfold

18 poeng            Oslo/Akershus

17 poeng            Buskerud

8   poeng            Nord Norge

Alle bilder tatt av Elin Eilefsen