Her kan du bli kjent med ponnitravet i Bergen, vi har tatt en prat med leder Christiane J. Kristiansen!

Rundt om i landet har vi engasjerte folk som holder aktiviteten oppe i ponnitravet. En av disse er Christiane J. Kristiansen. Hun er en engasjert leder med mange gode medhjelpere.

Hvem er Christiane i Bergen ponni? Jeg startet som instruktør i 2016, og ble også leder i ponniutvalget i 2017

Hva er grunnen til ditt flotte engasjement i ponnitravet Bergen? Ponnitravet har noe helt spesielt som jeg setter veldig pris på å få være en del av. Det er et veldig inkluderende miljø, som er fylt av engasjerte foreldre og barn som digger det samme som meg – ponni, hest og trav. Det gjør til at det for meg er veldig enkelt å la meg engasjere litt utover det vanlige. Jeg synes også selvfølgelig det er veldig kjekt og givende å kunne bidra til utviklingen av ponnitravet.

Vi er i en trasig tid med mange restriksjoner på grunn av koronasmitte, ingen ponniløp og laber aktivitet rundt i landet. Hva gjør dere i Bergen for å holde oppe aktiviteten? Vi synes denne tiden har vært tung, vi har slitt med å være trygg på hva vi kan ha av aktiviteter og ikke. Likevel har vi avholdt treninger ca. hver 14.dag, noen av disse har vi også satt opp noen uhøytidelige rutineløp med handikap som vanlige løp. Vårt siste påfunn var Bergen Ponni Grand Prix hvor de spreke foreldrene i gruppen ble utfordret til å sette seg opp bak ponnirumpene. Utkledd som alt fra brannmann til påskehare tok de utfordringen på strak arm til det lille publikums begeistring. Dette ble definitivt suksess som vi tar med oss videre som et årlig innslag:-D Neste på kalenderen før vi tar juleferie er vår årlige juleavslutning med utkledning og gymkhana-stafett. Prisen som blir utdelt for kostyme henger høyt, og det planlegges i ukesvis hvordan den skal kapres.

Hvilke planer har Bergen ponni for 2021? Nå styres vi av restriksjoner og nedstenging, så vi planlegger litt måned for måned ifht hvilke aktiviteter vi kan og vil ha fremover. Ponnitreninger med ulike innslag vil vi fortsette med så lenge det lar seg utføre, videre for 2021 håper vi å kunne arrangere Bergen Ponnifestival, tre-fire temakvelder og noen utflukter som fjelltur og kanskje en helgetur til høsten. Ponniutvalget i Bergen består forøvrig av en fantastisk gjeng med et engasjement som jeg ikke har sett lignende til. De er og har vært veldig viktig for at vi har kunne være så aktive som vi har vært og håper å fortsatt være.

Tusen takk til Christiane og gjengen, dere er alle viktige for rekrutteringen i Vestenfjeldske travforbund og DNT. Legger ved noen bilder. I tillegg så finner du kontaktinformasjon til ponniutvalget i Vestenfjeldske her: Kontaktinformasjon ponniutvalg Bergen