Mere info om det nye reglementet

Da er vi godt i gang med det nye året og det nye reglementet. Etter en liten storm i starten ser det nå ut til å roe seg litt. Ønsker med dette bare å understreke noen nye rutiner/regler.

Nytt ved registreing av kusker

I det nye relementet er det krav om at alle kusker skal være medlemmer av travlag. De som blir godkjent ette 01.01.06 må melde seg inn før lisensen godkjennes. De som har tatt lisensen tidligere må melde seg inn i løpet av inneværende år for å få lisensen sin fornyet. De samme reglene gjelder også for drakter.

Registreing av importerte ponnier

Dersom en ponni som importeres fra for eksempel Sverige vil det nå bli registrert rekord pluss de fem siste startene, dette vil da danne grunnlaget for handikappingen. Dersom ponnien har oppnådd godkjent tid i løpet av siste åtte måneder behøver den ikke gå prøveløp i Norge. Forøvrig er rutinene som før. Selv om ponnien ikke behøver å gå prøveløp er det fortsatt veldig viktig at instruktørene ser ponniene, helst på minst en trening, før de registrerer dem. Dette får i sikre seg om at kusken mestrer den nye ponnien sin.

Slagreim/sikkerhetsvest

Det er også innført krav om at alle kusker har sikkerhetsvest, denne skal også benyttes i forbindelse med alle terminfestede arrangementer. Det vil si at den også skal benyttes på treninger. Det samme gjelder for slagreim. Etter at vi innførte kravet om slagreim ble kravet om tverrstang tatt bort. Grunnen til dette er at flertallet mener at slagreim som sitter korrekt er i de fleste tilfeller et bedre sikkerhetstiltak enn tverrstang. Problemet med tverrstanga er at den kan være vanskelig å montere på en korrekt og hensiktsmessig