Overlegen seier i Vestfold Travforbunds Førjulsstayer

Innlegg og bilder fra Linda Engen.

Det er ikke bare i «stor travet» man feller gledestårer. Maria H. Eriksen har ikke vært så heldig med plasseringene med sin shetlandsponni, Bellman. For ikke så alt for lenge siden fikk hun gotlandsrussen, Ljungens Julius. Dessverre er ikke Maria gammel nok enda til å starte B-ponni, må vente et par år til for å få lov til å kjøre selv. Hun hadde derfor fått Kristine Holt Børresen som catchdriver i Vestfold Travforbunds Førjulsstayer 2017 – 2660 m. Taktikken var planlagt på forhånd – bare å kjøre! Fra spor 1, og med konkurrentene på flere hundre meter tillegg bak seg, gikk det fort – og ledet overlegent fra start til mål. Kristine styrte Julius til en knallsterk seier, med hele oppløpet for seg selv! Rundt 200-250 m ned til andreplassen! Ikke nok med det, det ble også ny volterekord på Julius, 2.04,5, en forbedring på tre sekunder! Ikke rart Maria måtte ta til tårene, for dette var en etterlengtet seier som eier og trener, og ekstra stas med seier på direkten, på første forsøk med ny ponni! Moro var det også for Kristine som tok sin første kuskeseier for sesongen, som snart er over. Bra teamwork!
Det var også god prestasjon fra tilleggene bak, men fryktelig vanskelig å gi Ljungens Julius og Kristine en kamp med rekordfart under høvene. Til en overlegen 2. plass kom Ljungens Comet og Hermine Garseg. Deretter ble det en spennende fight om 3. plass mellom Mys Goofy/Amalie A. Nærbø og Smedens Nirvana/Mina Charlotte Rølvaag, der sistnevnte nådde målstreken først. Et stykke bak travet Smedens Rymling med Kirsti Einang inn til en flott 5. plass. Ronaldo og Celine Talbot hadde dessverre ikke dagen og galopperte litt for mye, men de kommer sterkere tilbake neste gang!
Amalie A. Nærbø kjørte sitt første ordinære løp denne lørdagen på Jarlsberg. Det fullførte hun veldig bra sammen med Mys Goofy, som hun hadde fått låne av Stall Dagsrud. Gledelig å se rekrutteringen peke oppover. Lykke til videre, Amalie – og alle andre!

Gratulerer

Resultatliste:
1. Ljungens Julius / Kristine Holt Børresen, 2660 m / 2.04,5 G
2. Ljungens Comet / Hermine Garseg, 2760 m / 2.07,6 G
3. Smedens Nirvana / Mina Charlotte Rølvaag, 3020 m / 1.57,1 G
4. Mys Goofy / Amalie A. Nærbø, 2960 m / 1.59,8 G
5. Smedens Rymling / Kirsti Einang, 2920 m / 2.05,8 G
Ronaldo / Celine Talbot, 2960 m / DG