Fra ponni til hest, rekrutteringen er på full fart framover i Rogaland.

Tord Rosseland Salte begynte med ponnitrav i 2011 og nå i 2018 kjører han sin egen hest i V75 løp på hjemmebanen Forus.

Tord startet og kjøre løp med ponnien Maiken og Sivert M. I 2013 fikk han ponnien Pegasus. At ponnitravet rekrutterer er det ingen tvil om. Nå ser vi Tord i løpsbanen med Real Salt.

Rogaland travforbund har mange aktive ponnikusker. Tord har også mindre søsken som er veldig interessert og har kjørelisens for ponni. Andre, Henrik og Eli Rosseland Salte. Eli startet med ponnien Sivert M i V75 kjøringen sist helg da storebror Tord kjørte med sin hest.

Ponnikuskene i Rogaland er heldige, her er en stor aktiv ungdomsgruppe. Ungdomsgruppa har samlinger både i hestekunnskap-sosialt-treninger, ikke minst ett godt miljø å være i. Så når du ikke lenger skal kjøre ponni men går over til stor hest, er det en ungdomsgruppe du kan være med i. Det skal nå være en ungdomsgruppe i alle forbund.

På Forus er det også en travskole som bidrar godt til rekrutteringen. De har kjørt lisenskurs og totalt 16  barn mellom 8-18 år de 2 siste årene fått ponnilisens. Det kommer stadig nye elever på travskolen, kanskje kommer det en ny Tord som kjører løpet helt over til voksentravet.

Vi ønsker Tord Lykke til videre i stortravet!

Ta en titt på de flotte bildene fra V75 kjøringen på Forus 10. februar.

Vi gratulere Ola Mæland og Lykkebos Morning Star med 1. plassen og flott 2. plass til Eli Rosseland og Sivert M.