Ponnitrav for alle ”penga”!

Ponnitravet blomstrer i klubbene Blaker og Nes Travselskap. De to lagene har samarbeidet om ponnitravet de siste årene og en rask opptelling viser at de to klubbene i dag kan stille 25 travponnier og over tretti kusker. Hver lørdag fra kl 1100 til 1300 er det trening på Kulmoen Travbane. Når undertegnede var innom deltok 12 ponnier og 16-17 kusker. Sist lørdag fikk jeg opplyst at det var hele 21 ponnier og ca 30 kusker på treningen, men i snitt er det rundt 15 ponnier og 20 kusker.

Variert trening.

Mange av deltagerne har vært med noen år, men stadig kommer nye til. Både ponnier og kusker. Treningene ligges opp deretter – variert og tilpasset den enkeltes behov. Dyktige og engasjerte instruktører er nøkkelen til suksessen, men også velvillige foreldre som trår til når det trengs. Ikke alle ponniene er like skolerte når de møter opp på trening første gang, så foreldrene må ofte trå til som kusker også. Sikkerheten er alltid i fokus. Selv om de fleste ponniene er små shettiser er de ikke å leke med. Mye krefter og vilje i de små krabatene.

Pølser og brus.

Alle treningene avsluttes med sosialt samvær i klubbhuset.  Pølser og brus til deltagerne og kaffe og vafler til foreldrene. Tirsdag 6 desember blir det års avslutning i klubbhuset på Kulmoen.