Silja Buhagen har dagens stafettpinne, les om den dyktige hestejenta fra Ørlandet!

Silja har fått stafettpinnen fra Engla E. Seljord Eriksen. Silja er ei veldig aktiv hestejente fra Ørlandet. Hun er vokst opp i familie med hest i flere generasjoner. Les om Silja her!

Hvor bor du? Jeg bor på en liten gård på Ørlandet som ligger nesten to timer unna Leangen travbane i Trondheim

Hva gjør du om dagen? Etter jeg har vært på skolen holder jeg på ute i stallen med diverse stall arbeid og trening

Hvem ponni/ponnier har du? Jeg har Shetlandsponnien Storm og gotlandsrussen Diablo. Storm har jeg hatt siden 2015, han har virkelig et hjerte av gull og er en fantastisk ponni! Diablo fikk jeg sommeren 2018 og har gitt meg så utrolig mye glede på bare noen få år!

Hvordan trenes de/hva liker den best? Jeg prøver og trene de så variert som mulig, sånn at de ikke skal holde på med det samme hele tiden. Storm liker best og dra på late kjøreturer, hvor vi tar det litt med ro. Diablo er helt motsatt, han elsker og bli sliten og få brukt seg skikkelig, han har utrolig mye energi!

Hvordan kom du inn i ponnitravet? Mamma og pappa hadde hester da jeg ble født. Pappa er også kusk, det var bestefar og oldefar også. Da jeg var liten pleide jeg og være med bestefar ut og kjøre hest. Etter hvert begynte jeg og ri en del også. Jeg var overlykkelig da jeg fikk min helt egen ponni  i 2015

Hvor lenge har du hatt kuske lisens? Jeg har hatt kuskelisens siden 2015

Hva er ditt største øyeblikk på travbanen? Jeg har hatt veldig mange fine øyeblikk på travbanen, men noen av mine favoritter må være da jeg vant fosen mini grand prix med diablo i 2018, 2. plassen i landsdelskampen i Sverige i 2019 med Diablo, ponnilandsleiren i 2019 på Leangen, og ikke minst da jeg var så heldig og få kjøre Siril Riseth sin ponni, Skorpan C.C inn til en 3. plass i NM i 2019

Hvem gir du stafettpinnen videre til? Jeg gir stafettpinnen videre til Siril Riseth.

Tusen takk for gode svar Silja 🙂