Stafettpinnen vandrer videre, i dag kan dere lese om hestejenta Siril Riseth!

Stafettpinnen er sendt fra Silja Buhagen til Siril Riseth. Siril er ei meget aktiv hestejente og er på plass i alle storløp. Les om den dyktige hestejenta her!

Hvor bor du? Jeg bor i Bjugn, som ligger 2 timer nordvest for Leangen.

Hva gjør du om dagen? Jeg er på skolen. Etter skolen går jeg i stallen og fórer middag til hestene, og passer på at de har vann.  Så drar jeg ut å trener de som skal trenes.

Hvem ponni/ponnier har du? Jeg har shetlandsponniene Max og Skorpan C.C. også har jeg gotlandsrussene Pejnarve Tornado og Vikas Ross. Pejnarve Tornado låner jeg av snille Julie Landheim Engen.

Hvordan trenes de/den? Hva liker den best? Jeg trener ponniene annenhver dag. Kjører mye opp til banen (Bjugn Travarena). Dit tar det 20-30 min å kjøre opp til med ponniene. Det er fin oppvarming. Jeg bytter mellom intervalltrening og koseturer. Jeg rir turer også. Longerer de bruker jeg hver uke for å holde dem mjuke. De er alle glad i puss og kos og stell.

Hvordan kom du inn i ponnitravet? Mamma og pappa holder begge på med trav. Derfor fikk jeg interessen jeg også. Storebroren min tok lisens 1år før meg, han kjører løp enda. Lillebroren min har tatt lisens men ikke kjørt løp enda.

Hva er ditt største øyeblikk på travbanen? Jeg har så mange store øyeblikk på travbanen, men det aller største var autoløpet på Biri da Skorpan C.C. gikk rekord på 2.12,2!! Et stort øyeblikk var også Oslo Grand Prix 2019, og Diamond League i Sverige. Det var også stort og vinne begge ponniløpene på Leangen på samme dag. Det var mitt første løp med russ. Trekampen var gøy. Det å reise til Sverige sammen med vennene mine er veldig gøy.

Hvem gir du stafettpinnen til videre? Jeg ønsker at stafettpinnen skal til Camilla Wassberg.

Tusen takk for gode svar Siril 🙂