Bli kjent med Lene Grenne, leder i ponniutvalget midt Norge nord!

Det Norske Travselskap har mange flinke aktive folk ute i de forskjellige forbund/lag. Denne gangen har vi sendt noen spørsmål til Lene Grenne. Hun er ganske fersk i travsporten, men lang erfaring med hest. Les om den iherdige flinke hestejenta, ponnimammaen og nå eier av travhest!

Hvem er Lene i Midt Norge ponnigruppe avd. nord? Jeg startet som instruktør i 2016, og ble også leder i ponniutvalget i 2019.

Hva er grunnen til ditt flotte engasjement i ponnitravet i midt Norge? Jeg ble kastet inn i dette miljøet gjennom min datter, Maren, som ble hektet på ponnitrav etter å ha deltatt på ei trening på Nossum travbane i 2015. Selv har jeg holdt på med hest siden barndommen. Da mest som rytter og også såvidt litt som kusk. Ikke travkusk, men innenfor dressur og presisjonskjøring. Jeg hadde flere venner og bekjente som har drevet med trav, men hadde liten kompetanse på dette feltet selv. Læringskurven var bratt, men slik er det jo fort når man blir engasjert og trives med noe. Vi er jo litt beviset på at ponnitravet rekrutterer ettersom vi for to år siden kjøpte oss et føll av noen gode venner og avlere her i bygda. Så når vi nå har tippet over til 2021 har vi altså ei treårs varmblodshoppe som skal ta oss med på flere eventyr i travverdenen! Jeg stortrives som ponnimamma! Måtte det aldri ta slutt 😉

Ponnitravet er en idrett som rommer plass til absolutt alle, og det setter jeg enormt pris på. Det å ha en arena hvor man kan mestre sammen med ponnien sin ligger det mye verdi i. Jeg synes vi er flinke til å heie frem og på hverandre i dette miljøet. Det er utrolig stas å være en del av ponnigjengen fra Trøndelag når vi reiser rundt om på løp. For eksempel til Østersund som er nest nærmeste bane for oss etter Leangen. Det å høre gjengen heie fram trønderne er magisk. Jeg har ofte vært veldig rørt når jeg hører både barn og foreldre heie og rope i begeistring over hverandres resultater. Jeg ser og hvor enormt mye tid ponnikuskene bruker på ponnien eller ponniene sine, hvor engasjerte de er i sitt arbeid med å lykkes. Svette, tårer og mestring henger gjerne tett sammen i denne idretten. Tror nok ikke de som ikke driver med slik sport forstår hvor mye tid og engasjement som ligger bak resultatene. Og det er ikke alltid det er pallplass som gjelder, men det å ha fokus på godt samarbeid med ponnien sin og forbedre egne tider er ofte vel så viktig. Jeg synes ponnikusker er kjempekule, tøffe og utrolig flinke barn og ungdommer! All ros til dem!

Vi er i en trasig tid med mange restriksjoner på grunn av koronasmitte, ingen ponniløp og laber aktivitet rundt i landet. Hva gjør dere i Midt Norge for å holde oppe aktiviteten? Dette har vært en tung tid, og det har vært en del mindre aktivitet enn tidligere. Vi bærer også preg av å være minimalt med instruktører i vår avdeling, men dette er i endring nå da vi har tre nye flotte foreldre som straks er klare som ponniinstruktører. Vi gleder oss veldig til verden normaliseres og det igjen åpnes for normal aktivitet i ponnitravet. Kjekt var det med heldagene som ble arrangert når alt det andre forsvant. På Leangen kjøres det ponniløp ca. en løpsdag hver måned, noen ganger oftere. Da har vi både et A-løp og et BCD-løp. Det er klart vi alle savner den vanlige hverdagen og gleder oss veldig til å starte opp som normalt igjen. Mange av trønderne reiser over til Sverige og spesielt Østersund for ponniløp, vi krysser fingrene for at vi kan få til slike turer igjen i år.

 Hvilke planer har Midt Norge ponni for 2021? Vi håper ting løsner utover våren og at vi får et mer normalt ponniår etter hvert. Håpet er jo at ponnilandsleir kan arrangeres som vanlig igjen, at vi kommer oss til Sverige på heldager og at vi kan ha landsdelskamper (Leangen/Trøndelag og Østersund/Jämtland) som vanlig igjen. Vi får gjøre som best vi kan med å holde ponniene i gang slik at de er klare når det blir løp igjen.

 Vi er en fin gjeng i Midt Norge, både avd nord og sør. Vi skal fortsette å jobbe med godt og inkluderende miljø hvor det er rom for alle 😊

Tusen takk for gode svar til Lene!

Vil du være med i ponnitravet i midt Norge så finner du kontakt informasjon her: Midt Norge travforbund