I dag er stafettpinnen hos Elida Udjus Pedersen, les om den erfarne hestejenta!

Elida Udjus Pedersen har fått stafettpinnen fra Frida Ystebø Ingebrigtsen. Elida er ei erfaren dyktig hestejente, men ponni-lisens har hun kun hatt i ett år. Her kan du lese om Elida!

Hvor bor du? På Tranby i Lier.

Hva gjør du om dagen? Jeg har hjemmeskole til klokka to, etter det er det trening og stell av hest og ponni, og deretter fotballtrening.

Hven ponni/ponnier har du? Jeg har gotlandsrussen Sabel KL.

Hvordan trenes de/den? Hva liker den best? Nå som det ikke er noen ponniløp med det første har vi trappet litt ned på treningen til Sabel. Vanligvis trener han 3-4 ganger i vogn i uka, og da går det i intervaller og styrketrening. Han går også vanligvis i sandgrop 1-2 ganger i uka, noe som virker å være hans favoritt. Nå som vi har redusert treninga litt så får han heller færre økter i vogn, og lengre økter i gropa. Det Sabel liker aller best er å få trene sammen med bestevennen sin, varmblodsen Eye of the Tiger.

Hvordan kom du inn i ponnitravet? Jeg har alltid drevet med trav, blant annet som oppasser på familiehestene Born in the USA og Eye of the Tiger, men det er først de to siste årene at jeg har begynt å interessere meg for ponnitrav. Da jeg begynte å få flere og flere venner som drev med ponnitrav ble innflytelsen stor, og de klarte til slutt å overbevise meg til å ta lisens og kjøpe ponni.

Hvor lenge har du hatt kuskelisens? Siden juni 2019.

Hva er ditt største øyeblikk på travbanen? Det største øyeblikket kom med stor hest, og det var nok 2.plassen i Derby i fjor med Eye of the Tiger. Vi hadde ikke så mye tro på ham, så da han gikk ut og presterte som han gjorde overrasket han oss veldig, så det var et utrolig stort øyeblikk. Innen ponnitravet vil jeg si at min første (og eneste) seier er det største øyeblikket. Det var på Klosterskogen i fjor høst, en veldig gøyal opplevelse 🙂

Hvem gir du stafettpinnen videre? Emily Smørås Skoge😊