Mats Grohs har dagens stafettpinne, les om den unge lovende gutten fra Skien her!

I dag er det Mats Grohs som har stafettpinnen, den har han fått fra Julian Høisæther. Les om flinke Mats som koser seg veldig med sin ponni. Han kommer vi til å se mye på travbanen når det åpnes for løp igjen.

Les om Mats her:

Hvor bor du? I Skien, i nærheten av Klosterskogen travbane.

Hva gjør du om dagen? Hatt hjemmeskole. Etter skolearbeidet har det gått mye tid i stallen til trening og kos med ponnien min å de andre hestene. Jeg trener også vanligvis fottball 3 dager i uka. Fotballtreningen har nå forsiktig startet opp igjen med 2 dager i uka. I tillegg rekker jeg litt tid med venner.

Hvem Ponni har du? Lucky Boy. Jeg har hatt hatt siden september 2018.

Hvordan trenes den? Hva liker den best? Han trenes sammen med pappa og varmblodsen Sassy Photo 4 til 5 dager i uka. Litt mindre da det nærmer seg løp. Vi kjører/rir ca 1 mil hver gang. Vi varierer mellom galoppintervaller under sal, joggeturer med vogn, litt fartslek, han henger på leietom bak Sassy og i det siste så har jeg også begynt å hoppe litt med han. Hvis det blir lenge mellom løpa pleier vi å kjøre ett hurtigjobb med han på banen. Det er morro og lærerikt for da ligger pappa på utsiden av meg med Sassy å presser opp farta, men Sassy er nesten aldri foran Lucky slik at han skal tru han er «kongen».

Han elsker å trene og særlig sammen med andre. Han liker den varierte treninga. Å selvfølgelig elsker han kos, stell og mat, særlig grønt gress.

Hvordan kom du inn i travet? Mamma, pappa og onkel har drevet med travhester i mange år. Det er på gården til onkel vi har hestene. Jeg var med pappa på rutineløp på Klosterskogen og så noen kjørte med en ponni. Da fikk jeg også lyst til å starte med det. Jeg har gått kurs på travskolen på Klosterskogen. Der hadde vi flinke instruktører og var en fin gjeng.

Hvor lenge har du hatt kuskelisens? Siden slutten av desember 2018.

Hva er ditt største øyeblikk på travbanen? Selv om jeg bare har kjørt i litt over ett år, har det vært mange med Lucky. Han gjør stort sett sitt beste og da er jeg fornøyd. Det er ekstra morro når jeg får han til å gå fortere enn det jeg tidligere har kjørt med han. Selvfølgelig har de 3 seirene våre vært stor stas, men 2. plassen på Bjerke i desember 2019 mot antatt bedre og større ponnier hvor Lucky kjempet som en løve helt til målstreken og var kun slått med en ponnilengde var stort. Det var også den første og foreløpig eneste gangen jeg har kjørt på Bjerke.

Hvem gir du stafettpinnen til videre? Hans Martin Theodorsen

Tusen takk for flotte svar Mats 🙂